Bár annyira nem ismertek, de többször előfordult már, hogy kétfejű állatok látnak napvilágot.

Láttatok például már kétfejű teknőst? Mert bizony valóban léteznek, több példányt is számon tartanak. Ez a fejlődési rendellenesség feltehetően még embrionális állapotban alakul ki, és nem gyakori, de nem is ismeretlen. 2004-ben egy angliai tenyésztőnél egy 14 kisteknőst számláló fészekaljból kelt ki Salamon és Sába. Páncélja enyhén deformált, a hátsó lába oldalt nyúlik ki.

ketfejuteknos.jpeg

2011-ben Szlovákiában, legutóbb 2013-ban pedig  egy texasi állatkertben látták meg a napvilágot kétfejű teknősbébik.

A kétfejű állatok a sziámi ikrekhez hasonlóan szét nem vált egypetéjű ikrek. Anatómiailag mindkét fej különálló, külön aggyal rendelkezik, melyek együttműködésének köszönhetően a végtagok és a szervek összhangban működnek, ennek hiányában az állat csak össze-vissza mozog.

Legtöbbször eddig kígyóknál és teknősöknél tapasztalnak kétfejűséget, de más állatfajoknál sem ismeretlen jelenség (pl. macska, sertés).

Külön érdekesség Venus, a macska, akinek nem kétfejű, hanem "kétarcú" cica, arca jobb fele fekete, a bal pedig vörösben úszik. Még különlegesebbé teszi szemeinek színe is, ami szintén különböző: az egyik oldalon sárgászöld, a másikon pedig kék.

venus.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesdolgokvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr175727939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása